Beelden wijzen de weg

Iedereen kan iets tekenen, of met materiaal iets op papier zetten. We gaan kijken wat er gebeurt en lukt, als je je ergens aan verbindt en iets op papier zet. Je hoeft niet iets moois te maken, en het beeld hoeft nergens op te lijken. Het is de mogelijkheid tot het voelen van weerstand, die we liever niet ervaren, dat ons soms tegenhoudt in het maken van beelden en ook te doen wat goed voor ons is. Echter, wanneer je openstaat voor wat er nu is, is het meer een-geheel-worden met jezelf, wat je gaat meemaken. Door het maken van beelden. Je gaat ervaren dat je meer (aan)kunt dan je denkt. We laten de beelden die je maakt, je de weg wijzen naar een meer ontspannen leven. Door naar de beelden te kijken, is het vaak heel verrassend wat je onbewuste, jou laat zien. 

ACT is Doen!

ACT is doen!

In mijn Ateliertje wordt beeldende therapie gecombineerd met ACT (Acceptence Committment Therapy). Een unieke combinatie. Een bijzondere, en krachtige manier om te komen tot de essentie, waar het bij jou om gaat. Het geeft je inzicht. Inzicht in wat er van jou nodig is, om vanuit acceptatie van wat er is, te doen wat werkt. Mijn Ateliertje biedt je de ruimte om wat je ten diepste wenst en verlangt, te verwezenlijken. En het maken van beelden helpt je daarbij.

 

We doorlopen het kunstzinnig proces: vanuit een richting ga je experimenteren met materiaal en ga je tekenen, schilderen of boetseren. Waarna het beeld dat je hebt gemaakt van verschillende kanten wordt bekeken en van een afstand geobserveerd. Hierdoor wordt verbaliseren en accepteren mogelijk, waarna transformatie kan worden aangegaan. Je gaat in beeld je uitdagingen aan. Het oude en het nieuwe wordt geïntegreerd, en zichtbaar gemaakt. Het nieuwe gedrag wordt naar buiten gebracht, tentoongesteld.

Mindfull

Zowel kunstzinnige, creatieve en beeldende therapie, als Acceptatie en Commitment Therapie hebben zich bewezen als methoden, die werken bij sociaal-emotionele en psychische klachten. Ze verminderen beide angst -en spanningsklachten. Het gaat er in deze methoden, en ook in Mijn Ateliertje, niet om dat we iets oplossen. Maar dat je kunt leren zijn, met wat er is. En dat je kunt leren meer ontspannen om te gaan, met waar je geen invloed op hebt. Een meer Mindfull leven. En je creativiteit aanspreken is al heilzaam. Iedereen loopt weleens vast, of maakt dingen mee die verdrietig of pijnlijk zijn, dat hoort bij het leven. Deze gebeurtenissen en periodes kunnen grote impact hebben. Maar pijn (ver)dragen is iets anders dan lijden. Yoga, meditatie en Mindfulness oefeningen zijn daarom ook belangrijke onderdelen in de sessies in Mijn Ateliertje.

 

 

´Het was heel fijn om in een flow te komen, door bezig te zijn met mijn handen.

Even niet praten en niet denken, maar doen! Dat werkt!´

 

Zelf verder

Eén sessie in Mijn Ateliertje geeft vaak al veel inzicht. Daar kun je al genoeg aan hebben om zelf verder te kunnen. Uiteraard kun je daarna nog een, of meerdere losse sessies komen doen. Het is ook mogelijk om na de eerste sessie, meteen nog 4 sessies af te spreken, dan zal het tarief per sessie lager zijn. Het kan zinvol zijn een serie te doen, want door meerdere opdrachten wordt het namelijk mogelijk om een bepaald onderwerp echt te doorleven. En de nodige tijd te nemen voor verwerking, en werkelijke verandering te ervaren.

 

Samen verder

Ook is het mogelijk om in een kleine groep verder te verdiepen in een thema. Voor meer informatie en aanmelding van de eerstvolgende activiteit, hou deze website in de gaten! Thema en materiaal wisselt per keer. Deze bijeenkomsten worden regelmatig georganiseerd op inspirerende locaties in de omgeving van Zutphen. Een leuke combinatie met even de mooie binnenstad in voor een lekkere lunch, een museumbezoek, of even wandelen langs het water, is allemaal denkbaar. Een groepsactiviteit kan ook op maat worden georganiseerd voor bijvoorbeeld een vrienden- of familie groep. Laat me weten wat je wensen zijn, en wie weet wordt dan ook jouw wens, werkelijkheid! 

 

 

Zakelijk samen verder

Bij teamontwikkeling of een teamdag, is een creatieve activiteit niet alleen leuk, maar ook zeer effectief, omdat samenwerken en 'out-of-the-box' denken wordt bevorderd, wanneer creativiteit wordt aangesproken. 

 

Als CRKBO geregistreerd docent ben ik ook beschikbaar voor onderwijsactiviteiten. Bijvoorbeeld bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door coachen, begeleiden en trainen worden persoonlijke effectiviteit en sociale / communicatieve vaardigheden bevorderd. 

Ook geven van leertherapie en begeleiden van intervisiegroepen doe ik graag.

 

Prijs is o.a. afhankelijk van (reeds) beschikbare locatie, catering, materialen, doel en duur van de activiteit. Onderwijsactiviteiten zijn vrijgesteld van BTW. Stuur gerust een bericht, ik denk graag mee, en er is van alles mogelijk.

 

Nieuwsgierig geworden? En heb je nog vragen?

Neem contact op!

Benieuwd hoe jij een sessie of een creatieve activiteit met een thema hebt ervaren.

Je kan het me altijd persoonlijk laten weten, of een bericht sturen natuurlijk, maar wil je het ook delen in een reactie?

Dat kan hier:

Reacties

Yvonne Lamers
4 jaar geleden

"Gisteren heb ik mijn eerste sessie gehad bij Margreeth. Na een warm onthaal en een fijne ontspanningsoefening kwam ze snel tot de kern van mijn vraag. Op een prettige manier stelde ze de verdiepende vragen. De suggesties en tips na afloop zijn waardevol. Het beeld dat ik heb gemaakt bij haar zal zeker nog doorwerken. Dankjewel Margreeth. Ik wens je veel succes toe met jouw werk. Yvonne"

Reactie plaatsen